Menu
RSS
A+ A A-

Guča ponovo na mapi sveta

Guča ponovo na mapi sveta

Guča ponovo na mapi sveta


Orkestar Bojana Krstića, ovogodišnji pobednik „Vlasinkog leta", predtakmičenja trubača sa juga Srbije za Dragačevski sabor, posle svakodnevnog vežbanja za manifestaciju koja danas startuje u Guči, veruje da će njihov nastup sigurno biti najbolji do sada.
- Očekujem pobedu. Na Saboru se takmičimo od 1999, ja sam 2001. i 2003. osvojio „Prvu trubu" u omladinskoj kategoriji, a od 2004, pre vremena, počeli smo da nastupamo među seniorima. I posle tri godine pripala nam je nagrada za najbolje odsviranu pesmu, a onda su počela da se nižu priznanja, pa smo četiri puta proglašavani za drugi najbolji orkestar, tri puta dobili nagradu za najbolje izvedenu numeru i jednom za najboljeg tenoristu - veli Krstić koji ima 31 godinu, a trubu je počeo da svira od sedme...
Učitelj mu je bio otac Dragiša, a prvi orkestar - sa starijim bratom Predragom i prijateljima - osnovao je kada je imao 14 leta. Oda tada se i takmiči.
- Debitovao sam na „Vlasinskom letu", kada su usledile i prve nagrade: za najboljeg mladog trubača i najbolji mladi orkestar. Nijedno takmičenje u Surdulici nismo propustili, i uvek je bilo priznanja - zaključuje Krstić, najavljujući izlazak drugog CD izdanja sa njihovom muzikom.
ŽIVOT
MUZIKA je naš život i porodična tradicija. Supruga peva, a naš četvorogodišnji sin Luka uči da svira trubu i svakodnevno vežbamo zajedno... Inače, moj orkestar nastupa i van granica Srbije, a lane smo u Cirihu, kao muzičari i glumci, učestvovali u predstavi „Amerika" Franka Kastrova - kaže Bojan Krstić (na slici).

back to top