Menu
RSS
A+ A A-
MUZIKA

MUZIKA (2)

Guča ponovo na mapi sveta

Guča ponovo na mapi sveta


Orkestar Bojana Krstića, ovogodišnji pobednik „Vlasinkog leta", predtakmičenja trubača sa juga Srbije za Dragačevski sabor, posle svakodnevnog vežbanja za manifestaciju koja danas startuje u Guči, veruje da će njihov nastup sigurno biti najbolji do sada.
- Očekujem pobedu. Na Saboru se takmičimo od 1999, ja sam 2001. i 2003. osvojio „Prvu trubu" u omladinskoj kategoriji, a od 2004, pre vremena, počeli smo da nastupamo među seniorima. I posle tri godine pripala nam je nagrada za najbolje odsviranu pesmu, a onda su počela da se nižu priznanja, pa smo četiri puta proglašavani za drugi najbolji orkestar, tri puta dobili nagradu za najbolje izvedenu numeru i jednom za najboljeg tenoristu - veli Krstić koji ima 31 godinu, a trubu je počeo da svira od sedme...
Učitelj mu je bio otac Dragiša, a prvi orkestar - sa starijim bratom Predragom i prijateljima - osnovao je kada je imao 14 leta. Oda tada se i takmiči.
- Debitovao sam na „Vlasinskom letu", kada su usledile i prve nagrade: za najboljeg mladog trubača i najbolji mladi orkestar. Nijedno takmičenje u Surdulici nismo propustili, i uvek je bilo priznanja - zaključuje Krstić, najavljujući izlazak drugog CD izdanja sa njihovom muzikom.
ŽIVOT
MUZIKA je naš život i porodična tradicija. Supruga peva, a naš četvorogodišnji sin Luka uči da svira trubu i svakodnevno vežbamo zajedno... Inače, moj orkestar nastupa i van granica Srbije, a lane smo u Cirihu, kao muzičari i glumci, učestvovali u predstavi „Amerika" Franka Kastrova - kaže Bojan Krstić (na slici).

Read more...

Doktor odbio da pregleda Sladjanu Milošević

Doktor odbio da pregleda Sladjanu Milošević


Rok ikona Slađana Milošević ne samo da je preživela pravu dramu zbog pada i preloma ključne kosti, šake i zgloba, već je navodno u takvom stanju imala probleme i sa lekarima, koji nisu želeli da je pregledaju.
Intervjue će davati tek kada potpuno ozdravi: Slađana Milošević | Foto: Petar Marković
Na njenoj zvaničnoj Fejsbuk stranici osvanulo je obaveštenje da je zbog odbijanja lekara iz Vojnomedicinske akademije u Beogradu da je primi pevačica morala da se leči privatno.
- Slađana Milošević je doživela težak pad i tom prilikom joj je povređeno celo telo, posebno grudna kost, zglobovi, šaka i nagnječeni su unutrašnii organi. Ugruvana i u modricama, javila se najbližoj bolnici. Međutim, dežurni ortoped i osoblje VMA, u čijoj blizini Slađana stanuje, odbili su da joj pruže prvu pomoć! Lekar se nije ni pojavio, a tehničarka je umetnici i njenom bratu odgovorila da pomoć potraži negde drugde. Ime lekara nismo još saznali. Slađana se za pomoć javila privatnim lekarima - stoji u saopštenju, uz napomenu:
- Od svih javnih ličnosti, humanitarni rad Slađane Milošević je posebno važan i javnosti poznat. Čitavom narodu je u najtežim situacijama pružala pomoć, okupljala dobročinitelje, umetnike, sama se odricala svog novca, organizovala dobrotvorne akcije, o čemu svedoče brojna priznanja koja je dobila.
Podsetićemo da je Slađana Milošević godinama sa svojom organizacijom u Americi, u saradnji sa Pravoslavnom crkvom, prikupljala donacije Srbiji u lekovima i zdravstvenoj opremi u vreme sankcija. Samo u jednom navratu, 1993. godine, uz njenu pomoć naši iseljenici su prikupili milion i po dolara u lekovima. Da li je moguće da nekom ko je toliko pomoći i dobra doneo ovom narodu lekar odbije da pruži prvu pomoć?! Ko su onda lekari Srbije? Da li se sme dozvoliti ovakva nehumanost?- stoji u saopštenju na društvenoj mreži.

Read more...
Subscribe to this RSS feed