Menu
RSS
A+ A A-

Šaranović kolovodja

Šaranović kolovodja

Šaranović kolovodja

Podignuta optužnica protiv sedam osoba zbog likvidacija Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića. Terete se za krivična dela teško ubistvo i udruživanje radi vršenja krivičnih dela
TUŽILAŠTVO za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv sedam osoba kojima se na teret stavljaju ubistvo Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića, 29. aprila prošle godine u Beogradu, i Miloša Vidakovića iz Pančeva, 2. jula prošle godine u Budvi.
Optužnicom su obuhvaćeni Slobodan Šaranović, Miloš Delibašić, Miloš Vojinović, Slaviša Novaković, Ratko Koljenšić, Saša Cvetanović i Goran Bojanić. Tužilaštvo ih tereti za krivična dela teško ubistvo i udruživanje radi vršenja krivičnih dela.
- Šaranoviću i Delibašiću na teret se stavlja da su organizovali ovu grupu radi vršenja krivičnih dela sa elementima nasilja radi sticanja imovinske koristi, a ostalim okrivljenima da su postali njeni članovi - izjavio je Miljko Radisavljević, tužilac za organizovani kriminal.
Prema njegovim rečima, Šaranović, Koljenšić i Cvetanović optuženi su za učešće u ubistvu Nikole Bojovića, dok se likvidacija Miloša Vidakovića na teret stavlja Šaranoviću, Delibašiću, Vojinoviću i Novakoviću. Bojanić je optužen kao pripadnik grupe, ali mu se na teret ne stavlja učešće ni u jednom ubistvu.
Bojović je ubijen u ranim jutarnjim satima u centru Beograda u Ulici carice Milice, kada je krenuo u pekaru. U njega je ispaljeno 15 hitaca. Prema ranije objavljenim informacijama, sumnja se da je Šaranović iz osvete za ubistvo svog brate Branislava Šaranovića naručio ubistvo brata Luke Bojovića, koga je smatrao odgovornim. Kao neposredni izvršilac ubistva, prema prijavi, označen je Cvetanović koji je uhapšen 29. avgusta prošle godine u Podgorici, da bi pet meseci kasnije bio izručen Srbiji. On je tokom istrage negirao umešanost u ovaj zločin.
Šaranović i Koljenšić uhapšeni su 24. jula u Budvi, a pet dana kasnije Srbija je podnela Crnoj Gori molbu za njihovu ekstradiciju. Međutim, Apelacioni sud Crne Gore u februaru je potvrdio rešenje Višeg suda u Podgorici kojim je odbijen taj zahtev, kao neosnovan.
Bojović je ubijen u centru Beograda, 29. aprila 2013.
Prema onome što je ranije pisano za ubistvo Miloša Vidakovića, osumnjičen je Vojinović. Navodno, on je na otvorenom šanku „Sejlor", ispod budvanske tvrđave, ispalio u ovog Pančevca više projektila. Delibašić je, kako se sumnja, organizovao logistiku tako što je iznajmio stan i garažu u naselju Vidikovac u Budvi, nabavio prevozna sredstva, dok je Novaković osumnjičen da je motociklom dovezao Vojinovića do mesta ubistva.

More in this category: « Zaplenjena droga na Batrovcima
back to top